31 Mayıs 2008 Cumartesi

Ay nedir ? Ne işe yarar ?

Ay, bir filo gezegendeki savaşta vurulup yokedilince oluşur. Harabe sıkışır ve bir ay oluşturur. Ancak bu her seferinde olmaz, 100 bin madenlik harabe başına %1 şansla olur. Bu şans en çok %20'ye kadar çıkabilir, daha büyük harabelerin şansa etkisi %20'den çok olmaz. Harabe ne kadar büyükse ay da o kadar büyük olur.

1) Ay nasıl çıkar?
Ay tamamen şans eseri çıkan bir şeydir.Tabi çıkmasına etken olarak savaşın büyüklüğü de vardır.Mesela %2 ile ay çıkarken , %20 şans ile ay çıkmıyor.

2) Ay ne işe yarar?
Ay, aslında normal gezegeninizle birkaç farkı dışında aynıdır.Ay'da nanit yapılamaz.Mesela robot fabrikasını 2ye getirip uzay tersanesini açarsınız ve gemiler üretebilirsiniz. (Bende yeni öğrendim)

3) Ay'da hangi binaları kurabilirim?
Robot Fabrikasi,Uzay Tersanesi,Metal Deposu,Kristal Deposu,Deuterium Deposu,Ay Merkez Istasyonu,Radar Istasyonu (Eğer başka varsa ekleyelim)

4) Radar nedir ve ne işe yarar?
Radar, etrafınızdaki filo hareketlerini görebileceğiniz (kısacası casustur ) bir binadır ve belli bir kademeden sonra çok işe yararyabilir.

5) "Aydan kilitlendiler" sözü ne demektir?
Sizin filonuz savaştan geri dönüyor ve adam bunu ayından görüyor.Hızını ayarlayark sizin filonun peşine filosunu takıyor.Araya en az 2 saniye ile filo takabiliyorlar. (Belki daha hızlısı vardır)Elinizden birşey gelmiyor tabi, hem aldığınız hammadde hem de filonuz gidiyor.[8D]

6) Radarla ne kadar uzağı görebilirim?
Radarın Kademesinin Karesinin 1 eksiğidir.

7) Ay'ın alanı çok küçük ne yapabilirim?
Her geliştirdiğiniz "Ay merkez İstasyonu" daha fazla alanı iskana açar.Doğal olarak da alanınız artar.

8) Ay'da maden yok ne yapabilirim?
Ay'da yapabileceğiniz bir maden olmayacağı için sadece gezegenlerinizden nakliye yaparak madeninizi arttırabilirsiniz.

9) Ay'dan filo kaldırmanın avantajı nedir?
Ay'dan kaldırdığınız filoları başka radarlar göremez.

10) Sıçrama geçidi nedir ve ne işe yarar?
Teknik Anlamıyla: Siçrama Geçitleri Galaksi içinde filolari zaman kaybetmeden bir yerden baska yere göndermeyi saglayabilen dev Ileticiler.Yalniz bu iletim ancak iki gecit arasinda olabilir, tek bir gecit yeterli degilgir. Bunlarin deuterium maddesine ihtiyaclari yoktur,ancak 2 sicrama arasinda 1 saat beklemek gerekir, yoksa asiri isinma nedeniyle gecitler parcalanir. Kaynaklarin bu yöntemle bir yere gönderilmesi mümkün degildir. Tüm bu islemler icin cok yüksek seviyede teknolojiye sahip olmak gerekir.
Bence; sıçrama geçidi gemilerinizin bir yerden bir yere daha hızlı geçirmenizi sağlar.Ama bu geçidi yapmak için 2 tane ayınız olması gerekir ki biz 1 tanesini bile zor buluyoruz[8D].Avantajı ise ayınızın biri 1. galakside, öteki 6. galakside.Gemileriniz 1 saat içinde 1den 6ya çıkacaktır.